Motoroptimering


Ta fram den sanna potentialen i din motor.


Våra optimeringar bevisas gång på gång som pålitliga och effektiva. Även om vi kan erbjuda otroliga vinster i kraft och vridmoment, tror vi också på säker och förnuftig optimering - det är därför våra kunder återkommer gång på gång. Vi erbjuder livstidsgaranti mot eventuella programfel, dessutom säkerhetskopieras alla originalfiler på en dedikerad server så att fordonet kan återställas till originalformatet när som helst i framtiden.


Innan vi utför en optimering utför vi alltid en fullständig diagnostisk hälsokontroll för att säkerställa att fordonet är i rätt skick och inga aktuella motorproblem är närvarande. Vi tror att körbarhet och pålitlighet är lika viktigt som prestanda och därför kan du vara säker på att ditt fordon är i säkra händer när du väljer att optmera din bil hos APX-Tuning.


Genom nogrann kalibrering utav styrenheten med marknadens bästa verktyg ser vi till att plocka fram det allra bästa i ditt fordon, alltid inom toleranserna för vad motorn är konstruerad för. 

Felsökning


Beter sig bilen annorlunda? Vi djupdyker i felsökningen och använder oss av moderna verktyg för att lokalisera felet.


Moderna bilar kräver oftast att man på något sätt kopplar upp sig mot bilens diagnostikuttag för att man ska kunna få indikation på vad felet skulle kunna vara. Vi vill hjälpa folk att gå till botten med problem på bilen utan att det kostar en mindre förmögenhet.


Branschledande diagnostikverktyg gör det möjligt för oss att kunna tolka tillverkarspecifika felkoder för fastställning av grundorsaken. Givetvis adapterar vi även komponenter som behöver aktivering efter utbyte. 


Hos oss på APX-Tuning skickar vi alltid ut en elektronisk rapport till dig som väljer att felsöka din bil hos oss som du sedan kan använda dig av för att visa upp för din verkstad som ska utföra eventuell reparation.Programmering


Många bilar idag har dolda funktioner som väntar på att bli aktiverade, vi tar fram dessa åt dig!


Många komponenter som finns i din bil idag serietillverkas, och används mellan flera olika modeller. Detta betyder att de flesta styrenheterna innehåller funktioner som inte är aktiverade för just din bil. Med hjälp av våra verktyg kan vi ta reda på vilka funktioner fabriken inte aktiverade, tillsammans med dig väljer vi ut funktioner som ska aktiveras.


Ibland kan man dessvärre inte aktivera precis allting, men med eftermontering av komponenter kliver man in i ännu en värld av möjligheter. På samtliga bilar inom VAG-Koncernen kan vi hjälpa till att programmera styrenheter för eftermontering.